Piyango hayali bile iki kat zam yedi

Yeni yıl için geri sayım başladı fakat Şanlıurfa'da bilet satıcısı Cabbar Karadur, geçen senelere nazaran bu sene bilet satışlarının yok denecek kadar az olmasından dert yandı. Ayrıca bilet fiyatları geçen yıla oranla yüzde yüz zam yedi.

2024 yılına adım atmaya çok az bir zaman kala Milli Piyango'nun geleneksel yılbaşı çekilişi için heyecan başladı. Yeni yıla zengin girmek isteyen vatandaşlar bilet almak için piyango gişelerini aramaya başladı. Ancak bilet fiyatları vatandaşın hayalini kursağında bırakıyor.

Zengin olma hayali kuran birçok vatandaş, büyük ikramiye ve diğer ödüllerin sahibi olma umuduyla Milli Piyango biletlerini araştırmaya başladı. Yaklaşan yılbaşı öncesi Şanlıurfa’da Milli Piyango bilet satışları başladı.

Kent genelinde bilet satışı yapan Cabbar Karadur, bu sene bilet fiyatları çeyrek 100, yarım 200 ve tam biletin 400 liradan başladığını fakat ekonomik şartlar ve insanların alım gücünün dolmasından kaynaklı bilet satışlarının durgun oluğunu belirtti.

“VATANDAŞLAR BİLET FİYATLARININ YÜKSEK OLMASINDAN ŞİKAYETÇİ”

Şanlıurfa’da yaklaşık 20 senedir bilet satışı yapan Cabbar Karadur; “Şanlıurfa’da yılbaşına sayılı günler kaldı ama şu anda satışlar biraz durgun bunun en büyük sebebi fiyatların yüksek olması.

Ben yaklaşık 20 senedir Şanlıurfa’da bilet satışı yapıyorum bu sene durumlar biraz kötü gibi gelen vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi ama inşallah ilerleyen zamanda satışlar biraz daha iyi olur.” dedi.

“BİLET ALACAKLAR, BİLET ALMAYI SON GÜNE BIRAKMASIN”

Geçen senelere göre bilet satışlarının daha durgun olduğunu belirten Karadur; “şu anda bilet satışları baya düşük ama inşallah son birkaç gün kala biraz hareketlilik olur.

Bizim insanlarımız her şeyi son güne bırakmayı seviyor ama son güne bırakmak yerine erkenden almaları daha iyi olur çünkü bilet bulamayabilirler, bilet bulsalar bile farklı fiyata alabilirler en iyisi ve sağlam olanı biletleri erkenden almak yani şimdiden bilet alacakların biletlerini temin etmelerini isterim.

Şanlıurfa’da 6 noktada bilet satışlarımız yapılıyor.” sözlerinde bulundu.

“BİLET FİYATLARINA YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ”

Karadur; “Bu sene ekonomik şartların kötü olması, bilet fiyatlarının yüksek ve alım gücünün düşük olması işlerimizi düşürdü.

Geçen sene 50 lira olan çeyrek bilet bu sene 100 lira,100 lira olan yarım bilet bu sene 200 lira, 200 lira olan tam bilet ise bu sene 400 lira biletlere yüzde yüz zam geldiği için ister istemez bizide kötü etkiledi.

Geçen sene yılbaşı biletlerine talep vardı ama bu sene yok. Bilet alacakların gelip bilet satış noktalarından alması daha sağlıklı olur.

Bizim İstanbul’da, Gaziantep’te milli piyango şubelerimiz var oralardan biletleri temin ediyoruz” dedi.