Şanlıurfa'da büyük ikramiye hayalleri açıklandı!

Yeni yıla günler kala Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlara büyük ikramiyenin kendilerine çıkması durumunda, çıkan parayı nasıl kullanacaklarını sorduk. Vatandaşlar birbirinden ilginç cevaplar verdi.

2024 yılına sayılı günler kalırken herkesin merak ettiği ise 400 milyon TL “bana çıkarsa ne yaparım” sorusu oldu. Bizde Urfa Değişim Ekibi olarak Şanlıurfa’da vatandaşların yılbaşıyla ilgili nabzını yokladık.

 

Urfa’da yaşayan vatandaşlara “Büyük ikramiye size çıkarsa ne yaparsınız?” sorusunu yönelttik.

 

 

Vatandaşların büyük ikramiyeyle ilgili farklı düşünceleri mevcut. Kimisi işini genişletmeyi düşünüyor, kimisi ise ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istiyor. Dini açıdan helal-haram tartışmaları da oldu.

 

Büyük ikramiyeyi dini açıdan değerlendiren vatandaşlar ise; ikramiye kendi özelinde helal değil onun için ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını gidermekte de pek doğru bulmadıklarını söylediler.

İşte birbirinden ilginç büyük ikramiye cevapları:

 

“ELEKTRİK VE SU BORCU OLAN KİŞİLERE VERİRİM”

 

Büyük ikramiyenin kendisine çıktığı zaman yoksul insanlara vereceğini aktaran İsmail Di, “Büyük ikramiye bana çıkmaz çıksa da yoksul insanlara veririm. Elektrik ve su borcu olan kişilere veririm. Kendim için de ne gerekiyorsa da o parayla yaparım. Bu dönemde helal haram kalmadığı için bu zamana bakarsak çok şey haram” dedi.

 

 

“HELAL HARAMA BAKTIĞIMIZ ZAMAN EVDEN ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

 

Bilet almanın gereksiz olduğunu düşünen Yunus Paytan, “Büyük ikramiye çıktığı zaman kendi işimi genişletirim. Bugüne kadar hiç bilet almadım bundan sonra da almayı düşünmüyorum çünkü gereksiz düşünüyorum. Bazıları bu para hakkında helal olmadığını söylüyor ama biz helal harama baktığımız zaman bir adım bile evden atmamız gerekiyor” eleştirilerinde bulundu.

 

 

ŞANSA İNANMAM”

 

Büyük ikramiyeyi dini açıdan değerlendiren Mehmet Demir, “Bana çıktığı zaman garibanlara iş olmayanlara yardım etmeye çalışırım. Çünkü din bize hep insanlara yardım etmeyi söylüyor. Ama bazıları da dini yanlış anlatıyorlar ve kendilerine göre yorum yapıyorlar. Büyük ikramiye için haram diyorlar. Haram, başkasının malına, namusuna, insanların hakkını yememektir. Aslında her şey helaldir çünkü Allah kötü olan şeyleri yaratmamıştır. Biz kendi içimizdeki fesatlıktan şeytana uyuyarak kötülük yapıyoruz. Ben bilet alıp şansa insanlardan değilim” açıklamasında bulundu.

 

 

“BÜYÜK İKRAMİYEDE ÇIKAN PARA HELAL DEĞİL”

 

400 milyon TL’nin helal olmadığını düşünen İzzet Salih, “Büyük ikramiye bana çıkarsa yarısını yoksul insanlara dağıtırım. Büyük ikramiyede çıkan para helal olmadığını düşünüyorum” diyerek kendi düşüncelerini ifade etti.

 

 

“EĞİTİM MASRAFLARIM İÇİN HARCARIM”

 

Yılbaşı ikramiyesinin kendisine çıktığı zaman eğitim masrafları için kullanacağını vurgulayan Mehmet Modanlar, “Ben henüz bilet almadım ama eğer bana çıkarsa yardımda bulunurum. Kendi akrabama eş dostlarıma dağıtırım bir miktarını. 400 milyon bana çıktığı zaman kendi hayallerimi gerçekleştirmek için kullanırım. Bir de eğitim masraflarım için harcarım” şeklinde konuştu.

 

 

“NEYE GÖRE HARAM OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM”

 

Büyük ikramiyenin neye göre helal ya da haram olduğunu sorgulayan Mehmet Yılmaz, “400 milyon bana çıktığı zaman ihtiyaç sahiplerine dağıtırım. Şanlıurfa'da öğrenci olan ve geçim sıkıntısı yaşayan gençlere destek olurum sonuçta kefenin cebi yoktur. Fazlasına gözümüz olmadığı için çıkan paraya ihtiyaç sahipleri aileye dağıtırım. İkramiye kendi özelinde helal değil onun için ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını gidermekte de pek doğru bulmuyorum. Ben hiçbir zaman bilet almadım haram olduğu için almıyorum ama neye göre haram olduğunu da bilmiyorum bu arada” sözlerine yer verdi.